Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek, który szybko znika ze stołu :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Galaretki zieloną, żółtą i pomarańczową rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy według przepisu podanym na opakowaniu. Wszystkie galaretki odstawiamy, żeby zaczęły tężeć. Ser biały twarogowy miksujemy blenderem, stopniowo dodajemy cukier puder i jeszcze chwile miksujemy (jak nie mamy blendera , to ser mielimy przez maszynkę, dodajemy cukier puder i ucieramy). Okrągłą formę o średnicy 24 cm wykładamy herbatnikami. Utarty ser z cukrem dzielimy na trzy części. Do jednej części dajemy tężejącą galaretkę zieloną i miksujemy razem do uzyskania jednolitej masy, do drugiej pomarańczową, a do trzeciej żółtą. Na herbatniki wykładamy masę zieloną, dajemy chwilę do lodówki, następnie wykładamy masę pomarańczową i również dajemy chwilę do lodówki i na koniec wykładamy masę żółtą i również dajemy chwilę do lodówki. Następnie na masę żółtą układamy umyte i wyszypułkowane truskawki i zalewamy galaretką czerwoną.
Sernik dajemy na około dwie godziny do lodówki.