Desery Przepis na:
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1026
Dodano: 06.07.2009
Odsłon: 46105
Składniki
- biszkopty, 20 dag
- serek homogenizowany waniliiowy (ja daję 3 Danio), 50 dag
- kremówka 36%, 0,5 l
- galaretka truskawkowa, 2 op
- 2 łużki cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
- sok z cytryny
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
GALARETKĘ AGRESTOWĄ PRZYGOTOWAĆ BIORĄC O PÓŁ SZKLANKI WODY NIŻ NA OPAKOWANIU,WYSTUDZIĆ.
-
SCHŁODZONĄ KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM I SOKIEM Z CYTRYNY.ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W KILKU ŁYŻKACH WRZĄTKU.DODAWAĆ PO ŁYŻCE ŻELATYNY I MIKSOWAĆ Z KREMÓWKĄ I SERKIEM.
-
OWOCE OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ,WIĘKSZE PRZEKROIĆ NA POŁÓWKI.
-
DNO FOREMKI 24X30 CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA A NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI.
-
BISZKOPTY ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ ZIELONĄ GALARETKĄ.ODSTAWIĆ DO LODÓWKI
-
GDY WARSTWA ZASTYGNIE,WYLAĆ NA WIERZCH MASĘ SEROWĄ I PONOWNIE ODSTAWIĆ DO ZASTYGNIĘCIA.
-
GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZROBIĆ TAK JAK AGRESTOWĄ (O PÓŁ SZKL.WODY MNIEJ NIŻ NA OPAKOWANIU).NA WIERZCH WYŁOŻYĆ TRUSKAWKI I POLAĆ SCHŁODZONĄ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.
-
SERNIK CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO 2-3 GODZ.
Komentarze do przepisu (7)

monisia311285 05 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo czytelny, zaraz sie za niego zabiore :P2 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonamc 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
moim zdaniem przepis jest bardzo czytelny, super wygląda- dodaje do ulubionych :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

ania1212 09 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
przecież wszystkie ilości są podane na początku! sok z cytryny - to znaczy cały sojk z 1 cytryny. Według mie przepis jest bardzo czytelny , pozdrawiam i wypróbuje2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 07 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Aha i ile jeszcze tego soku z cytryny ?Nastepnym razem prosze pisac dokladniej ile czego2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 07 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
ile nalezy dodac do smietany cukru pudru i zelatyny ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 07 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Czerwona galaretka jest tam dlatego bo w którymś miejscu papier do pieczenia nie dolegał do masy serowej i przez tą ,,dziurkę,, część czerwonej galaretki uciekła mi pod spód a część została na truskawkach.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 07 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
W tym przepisie jest duzo nie jasnosci , bo na tym spodzie z biszkoptow z zielona galaretka ja widze ze jest jeszcze jakas czerwona masa , prosze poprawic przepis6 Kto głosował? | Odpowiedz