Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno ze spodem na bazie maślanych herbatników oraz lekko kwaśnymi wiśniami z kompotu
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 703
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 703
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 910
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy w blenderze lub kruszymy wałkiem do ciasta. Dodajemy masło i dłońmi łączymy, aż składniki dobrze się połączą a herbatniki zaczną tworzyć masę. Wykładamy do tortownicy i mocno przyciskamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Żelatynę dodajemy do zimnego mleka i podgrzewamy do rozpuszczenia ( nie należy dopuścić do zagotowania ). Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mielony ser przekładamy do miski i chwilę miksujemy. Kilka łyżek sera mieszamy razem z wystudzoną żelatyną, następnie dodajemy cały czas miksując do sera. Cukier puder przesiewamy do masy serowej i miksujemy. Następnie łączymy z cukrem waniliowym, przesianym mlekiem w proszku oraz sokiem z cytryny. Śmietankę z małą szczyptą soli ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z serem. Masę wykładamy na schłodzony spód z herbatników, owijamy folią i wkładamy do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Wiśnię układamy na zastygniętej masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do zgęstnienia, a najlepiej na całą noc.