Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ciasta dosyć niesforne, potrafią nie wyjść, opaść, być mega ciężkie itd. Dlatego dzisiaj jeszcze przed see bloggers dostaniecie przepis na sernik idealny <3 Taki, który zawsze wychodzi ;) Idealnie gładki jak stół, lekki jak puch i słono-słodki z lekką nuty kwaśnej cytryny ;)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1450
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1450
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Składniki
Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane orzechy i herbatniki. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Masa powinna być bardzo gęsta, a łyżka spokojnie stać ;) Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu roztapiamy biala czekolade w kapieli wodnej i łączymy z roztopionym masłem. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Smacznego