Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie w wielu cukierniach znajdziesz pyszne pistacjowe słodkości. Jeżeli lubisz samodzielnie przygotowywać desery we własnej kuchni, koniecznie wypróbuj przepis Ewy Wachowicz na sernik pistacjowy z domową pastą z tych zielonych orzeszków. Przepis podchodzi z 510. odcinka programu "Ewa gotuje".
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 192
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 192
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Ciasteczka zmiksować na „piasek”. Wlać roztopione masło i jeszcze raz zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Ubić tłuczkiem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przygotować masę. Ser wrzucić do miksera. Wybić jajka. Dodać cukier, roztopione i przestudzone masło oraz śmietanę. Zmiksować. Dodać pastę pistacjową (2 łyżki zostawić do dekoracji). Wsypać budyń. Uperfumować skórką z limonki. Zmiksować. Wyłożyć na ciasteczkowy spód. Wyrównać.
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z funkcją pary lub nad blachą z wodą). Zmniejszyć temp. do 130 stopni i piec przez 45 minut.
Po wystudzeniu pokryć kremem z mascarpone i pistacji (serek wystarczy zmiksować z cukrem i pastą pistacjową). Udekorować siekanymi pistacjami oraz plasterkami limonki