Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie kupiony :)
Tortownica o średnicy 26 cm
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 88
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 174
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1248
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 88
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 174
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1248
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Herbatniki zmielić w Thermomisiu 20 sek. obr.5, dodać masło i ponownie dokładnie zmiksować. Powstałą masą wyłożyć spód i część boków tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik rozgrzać do 160°C. Piec z funkcją pary, lub położyć na spód piekarnika naczynie żaroodporne z wodą.
Do Thermomosia włożyć twaróg, cukier, erytrytol i skrobię ziemniaczaną. Zmielić 120 sek. obr. 5. Miksować, aż masa będzie gładka i jednolita. Dodawać po jednym jajku, nadal miksując aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać śmietankę oraz krem pistacjowy. Zmiksować całość na jednolitą masę serową. Wyłożyć masę na spód i wstawić do piekarnika. Sernik piec przez ok. 60 - 65 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika (można stopniowo) i ostudzić. Sernik warto wstawić do lodówki do schłodzenia, aby miał idealną konsystencję.
W garnku podgrzewając delikatnie, wymieszać śmietankę, masę krówkową i krem pistacjowy. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji i polać po serniku. Udekorować obranymi i pokruszonymi pistacjami.