Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie był na Boże Narodzenie. Jest bardzo smaczny. Ma wyraźną nutę pomarańczy. Ja z pewnością upiekę go jeszcze wiele razy. Polecam.
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 82
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 110
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 212
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 860
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 82
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 110
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 212
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 860
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać na stolnicę. Wymieszać z cukrem pudrem. Dodać pokrojone, zimne masło i szybko zagnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię i dać na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto palcami rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x24 cm. Podpiec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 10 minut. Wystudzić. Twaróg przepuścić przez maszynkę dwa-trzy razy. Tak przygotowany twaróg utrzeć z żółtkami, budyniem, miękkim masłem, cukrem i ekstraktem pomarańczowym. Wmieszać łopatką ubite na sztywno białka. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzchu posypać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku, aż sernik całkowicie wystygnie. Wtedy polać go polewą z podgrzanej śmietanki i rozpuszczonej w niej połamanej czekolady.Na wierzch kandyzowana skórka pomarańczowa. Najlepiej dać go do lodówki na kilka godzin, a nawet całą noc.