Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny intensywnie czekoladowy sernik pieczony
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Spód: Ciastka rozdrobnij w blenderze Dodaj roztopione masło i wymieszaj do powstania konsystencji mokrego piasku Przełóż masę do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, wyrównaj i lekko dociśnij Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 min
Masa serowa: Śmitankę podgrzej żeby była gorąca, nie gotuj! Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Na niskich obrotach miksera połącz twaróg z cukrem Dodaj jajka pojedynczo, po każdym miksując do połączenia Następnie dodaj kakao i ekstrakt z wanilii, krótko zmiksuj Na koniec dodaj roztopioną czekoladę Przełóż do tortownicy i piecz w 180°C przez 25 min, a następnie zmniejsz temp. do 140°C i piecz jeszcze 30 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku przez kilka godz.
Ganache: Śmietankę podgrzej, aby była gorąca, nie gotuj Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Polej całkowicie wystudzony sernik