Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny intensywnie czekoladowy sernik pieczony
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Spód: Ciastka rozdrobnij w blenderze Dodaj roztopione masło i wymieszaj do powstania konsystencji mokrego piasku Przełóż masę do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, wyrównaj i lekko dociśnij Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 min
Masa serowa: Śmitankę podgrzej żeby była gorąca, nie gotuj! Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Na niskich obrotach miksera połącz twaróg z cukrem Dodaj jajka pojedynczo, po każdym miksując do połączenia Następnie dodaj kakao i ekstrakt z wanilii, krótko zmiksuj Na koniec dodaj roztopioną czekoladę Przełóż do tortownicy i piecz w 180°C przez 25 min, a następnie zmniejsz temp. do 140°C i piecz jeszcze 30 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku przez kilka godz.
Ganache: Śmietankę podgrzej, aby była gorąca, nie gotuj Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Polej całkowicie wystudzony sernik