Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny intensywnie czekoladowy sernik pieczony
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 148
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 148
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3495
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 713
Składniki
Spód: Ciastka rozdrobnij w blenderze Dodaj roztopione masło i wymieszaj do powstania konsystencji mokrego piasku Przełóż masę do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, wyrównaj i lekko dociśnij Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 min
Masa serowa: Śmitankę podgrzej żeby była gorąca, nie gotuj! Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Na niskich obrotach miksera połącz twaróg z cukrem Dodaj jajka pojedynczo, po każdym miksując do połączenia Następnie dodaj kakao i ekstrakt z wanilii, krótko zmiksuj Na koniec dodaj roztopioną czekoladę Przełóż do tortownicy i piecz w 180°C przez 25 min, a następnie zmniejsz temp. do 140°C i piecz jeszcze 30 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku przez kilka godz.
Ganache: Śmietankę podgrzej, aby była gorąca, nie gotuj Odstaw z ognia i wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Polej całkowicie wystudzony sernik