Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 745
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12566
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 745
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12566
Składniki
Truskawki (część całych odłożyć) zmiksować z cukrem, zagotować i rozpuścić w nich galaretkę i łyżeczkę żelatyny, ostudzić. Biszkopty zmiksować ze stopionym masłem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, wyłożyć dno okrągłej formy i na ok. 10 min. schować do lodówki. następnie przelać masę truskawkową. Następnie powsadzać całe owoce i schować do lodówki aż masa stężeje.
Ser zmiksować z cukrem pudrem, śmietanką i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej przelać zahartowana żelatynę, szybko połączyć. Gotową przelać na masę truskawkową schować do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie ciasto ozdobić świeżymi truskawkami. Smacznego!