Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5691
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5691
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Składniki
Truskawki (część całych odłożyć) zmiksować z cukrem, zagotować i rozpuścić w nich galaretkę i łyżeczkę żelatyny, ostudzić. Biszkopty zmiksować ze stopionym masłem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, wyłożyć dno okrągłej formy i na ok. 10 min. schować do lodówki. następnie przelać masę truskawkową. Następnie powsadzać całe owoce i schować do lodówki aż masa stężeje.
Ser zmiksować z cukrem pudrem, śmietanką i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej przelać zahartowana żelatynę, szybko połączyć. Gotową przelać na masę truskawkową schować do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie ciasto ozdobić świeżymi truskawkami. Smacznego!