Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy smak sernika na zimno
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2831
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2361
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2831
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2361
Składniki
Biszkopt: Jajka miksujemy z cukrem, do momentu aż masa nabierze konsystencji jasnej pianki. Dodajemy mąkę zmieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Spód formy 28\35 wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C i studzimy.
Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i studzimy. Czekoladę trzemy na tarce na małych oczkach. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Serek waniliowy łączymy z cukrem pudrem przy użyciu miksera, dodajemy do niego śmietanę i mieszamy mikserem składniki.. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy żelatynę i miksujemy jeszcze chwilkę. Na koniec wsypujemy startą czekoladę, mieszamy łyżką i powstałą masę serową wylewamy na wystudzony biszkopt czekoladowy, tak aby dokładnie dotykała brzegów formy. Wstawiamy do lodówki aby masa serowa stężała.
Galaretka kawowa: Kawę z żelatyną i cukrem zalewamy wrzątkiem i mieszamy do aż żelatyna się rozpuści. Studzimy. Ostudzoną kawową galaretkę wylewamy stężały sernik i odstawiamy do lodówki na noc.