Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik wiedeński z bitą śmietaną o smaku truflowym. Sernik z tartą czekoladą, bardzo pyszny.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Składniki
sernik-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.Zmiksować żółtka z cukrem i miękkim masłem, potem serem. Dodać grysik i przesiany budyń i trochę olejku, wymieszać. Na koniec porcjami dodawać białka, mieszając łopatką, lub mikserem na niskich obrotach. Wylać na blaszkę 30 x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 min. w 175 *. Ostudzić.
krem- Czekoladki rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i schłodzić przynajmniej pól godz. albo i całą noc.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem i fixem. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na zimny sernik.
Na górę zetrzeć czekoladę. Dodatkowo polać ''za nitką'' rozpuszczoną czekoladą.