Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wprawdzie dopiero rozpoczyna się ,ale już teraz warto zrobić sernik na zimno z naszych polskich pól. Pycha :P
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5399
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 912
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11853
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1360
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5399
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 912
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11853
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1360
Składniki
Truskawki płuczemy ,odrywamy szypułki i razem z cukrem miksujemy. Do miski wrzucamy ser ,dodajemy zmiksowane truskawki i rozrobioną w wodzie ,ostudzoną ,żelatynę. Masę dokładnie wyrabiamy. Na dno tortownicy (26 cm) wysypujemy pokruszone herbatniki ,na nie wylewamy masę serową. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Galaretki rozpuszczamy w litrze wody ,studzimy i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy ponownie do lodówki ,do całkowitego stężenia.