Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wprawdzie dopiero rozpoczyna się ,ale już teraz warto zrobić sernik na zimno z naszych polskich pól. Pycha :P
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17728
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6709
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17728
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6709
Składniki
Truskawki płuczemy ,odrywamy szypułki i razem z cukrem miksujemy. Do miski wrzucamy ser ,dodajemy zmiksowane truskawki i rozrobioną w wodzie ,ostudzoną ,żelatynę. Masę dokładnie wyrabiamy. Na dno tortownicy (26 cm) wysypujemy pokruszone herbatniki ,na nie wylewamy masę serową. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Galaretki rozpuszczamy w litrze wody ,studzimy i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy ponownie do lodówki ,do całkowitego stężenia.