Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny - waniliowy sernik na zimno , z malinami i bitą śmietaną
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20903
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 220
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20903
Składniki
Foremkę wykładamy biszkoptami. Układamy na niej część malin (50g) Serek waniliowy dzielimy na dwie równe części Masa waniliowa: serek miksujemy z dwiema łyżkami pudru. Galaretkę cytrynową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku, dodajemy do masy i miksujemy. Gotową wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki. Masa malinowa: serek miksujemy z 400g malin i 3 łyżkami pudru. Galaretkę malinową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku, dodajemy do masy miksujemy. Gdy masa waniliowa stężeje, układamy na niej resztę owoców, i zalewamy masą malinową. Wstawiamy do lodówki Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy, wyciskamy wzorki na serniku.