Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik robi się ekspresowo ok 15 minut, jedynie czas pieczenia to 1h, a smakuje nieziemsko :))
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po jednym żółtku, miksować aż powstanie puszysta masa.
Do masy jajecznej dodawać stopniowo ser, mąki i ucierać następnie dodać skórkę pomarańczową, rodzynki, wanilię, proszek do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do gotowej tortownicy przełożyć masę serową. Piec w 180 stopniach przez 1 h. Gdy sernik będzie już upieczony to nie otwierać piekarnika tylko zostawić go tam jeszcze na ok. 20-30 min. Po tym czasie można otworzyć piekarnik i wystudzić sernik. Sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową (ja zostawiłam go bez niczego, ale kiedyś robiłam z polewą i też był pyszny). Smacznego
Dzisiaj upiekłam dla mojej rodzinki sernik wiedeński. Sernik do popołudniowe...
Odsłon: 4789
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 52
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 74
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 452
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 111
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 52
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 74
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 452
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 111
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po jednym żółtku, miksować aż powstanie puszysta masa.
Do masy jajecznej dodawać stopniowo ser, mąki i ucierać następnie dodać skórkę pomarańczową, rodzynki, wanilię, proszek do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do gotowej tortownicy przełożyć masę serową. Piec w 180 stopniach przez 1 h. Gdy sernik będzie już upieczony to nie otwierać piekarnika tylko zostawić go tam jeszcze na ok. 20-30 min. Po tym czasie można otworzyć piekarnik i wystudzić sernik. Sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową (ja zostawiłam go bez niczego, ale kiedyś robiłam z polewą i też był pyszny). Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 156
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 138