Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik robi się ekspresowo ok 15 minut, jedynie czas pieczenia to 1h, a smakuje nieziemsko :))
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424848
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424848
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po jednym żółtku, miksować aż powstanie puszysta masa.
Do masy jajecznej dodawać stopniowo ser, mąki i ucierać następnie dodać skórkę pomarańczową, rodzynki, wanilię, proszek do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do gotowej tortownicy przełożyć masę serową. Piec w 180 stopniach przez 1 h. Gdy sernik będzie już upieczony to nie otwierać piekarnika tylko zostawić go tam jeszcze na ok. 20-30 min. Po tym czasie można otworzyć piekarnik i wystudzić sernik. Sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową (ja zostawiłam go bez niczego, ale kiedyś robiłam z polewą i też był pyszny). Smacznego