Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany i lubiany. Najprostszy sernik pod słońcem. :)
Tortownicę o średnicy 26 cm natłuścić i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Biały ser dokładnie zemleć, najlepiej dwa razy. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno posiekać. Rodzynki zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić.
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę (10 minut), białka ubić na sztywną pianę.
Do zmielonego sera dodać kolejno żółtka, masło, cukier waniliowy i mąkę. Zmiksować krótko na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodać rodzynki, migdały i pianę z białek i wymieszać delikatnie szpatułką.
Masę przełożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika. Piec 60-70 minut. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku.
Chłodny sernik polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Sernik jest o smaku waniliowym, upieczony bez spodu, z polewą czekoladową.
Odsłon: 4512
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 275
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 122
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 202
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 279
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 217
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 275
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 122
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 202
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 279
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 217
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm natłuścić i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Biały ser dokładnie zemleć, najlepiej dwa razy. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno posiekać. Rodzynki zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić.
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę (10 minut), białka ubić na sztywną pianę.
Do zmielonego sera dodać kolejno żółtka, masło, cukier waniliowy i mąkę. Zmiksować krótko na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodać rodzynki, migdały i pianę z białek i wymieszać delikatnie szpatułką.
Masę przełożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika. Piec 60-70 minut. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku.
Chłodny sernik polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 92
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 309