Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych serników, jakie jadłam :)
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1162
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 390
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1162
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 390
Składniki
Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę.
Białka oddzielić od żółtek.
Do twarogu dodać miękką margarynę, żółtka, cukier oraz budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Z białek ubić pianę, dodać do twarogu i delikatnie wymieszać szpatułką.
Masę serową przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy około 22 cm.
Piec w temperaturze 230 stopni Celsjusza przez około 40 minut.