Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki sernik!Jest wilgotny i bardzo puszysty!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej pomyslów!
Ucieramy miekkie maslo i dodajemy stopniowo cukier.Nastepnie dodajemy po jajku i ucieramy dalej.
Dodajemy porcjami twaróg ,dalej ucierajac wszystko na jednolita mase.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni góra/dól.
Dodajemy obie maki,starte skórki i rodzynki-rodzynki wczesniej musza byc sparzone i dobrze odsaczone!
Wszystko dobrze mieszamy do polaczenia skladników.Mase serowa wylewamy do tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.
Wkladamy do piekarnika i zmniejszamy temperatuje do 150-155 stopni.Pieczemy 1,5 godz.(zalezy od piekarnika)nastepnie wylanczamy piekarnik,nie otwieramy go i zostawiamy sernik na 1,5 godz.w srodku.
Uchylawy dzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do calkowitego wystygniecia.
Na zimny juz sernik daje polewe czekoladowa.100g deserowej czekolady rozpuszczam w kapieli wodnej z 2 lyzkami masla.Dekoracja wedlug uznania.SMACZNEGO!
Przepis dnia
kolejny przepis na sernik wiedeński, a do wypróbowania mam jeszcze kilka. Se...
Odsłon: 61394
Ciężki i mocno zbity sernik z dodatkiem chałwy.
Odsłon: 4734
Dzisiaj upiekłam dla mojej rodzinki sernik wiedeński. Sernik do popołudniowe...
Odsłon: 4937
Kakaowy biszkopt, przekładany śmietankowo - waniliową masą z kawałkami czekol...
Odsłon: 136
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 106
Kakaowy biszkopt, przekładany śmietankowo - waniliową masą z kawałkami czekol...
Odsłon: 136
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 106
Składniki
Ucieramy miekkie maslo i dodajemy stopniowo cukier.Nastepnie dodajemy po jajku i ucieramy dalej.
Dodajemy porcjami twaróg ,dalej ucierajac wszystko na jednolita mase.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni góra/dól.
Dodajemy obie maki,starte skórki i rodzynki-rodzynki wczesniej musza byc sparzone i dobrze odsaczone!
Wszystko dobrze mieszamy do polaczenia skladników.Mase serowa wylewamy do tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.
Wkladamy do piekarnika i zmniejszamy temperatuje do 150-155 stopni.Pieczemy 1,5 godz.(zalezy od piekarnika)nastepnie wylanczamy piekarnik,nie otwieramy go i zostawiamy sernik na 1,5 godz.w srodku.
Uchylawy dzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do calkowitego wystygniecia.
Na zimny juz sernik daje polewe czekoladowa.100g deserowej czekolady rozpuszczam w kapieli wodnej z 2 lyzkami masla.Dekoracja wedlug uznania.SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 25
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 56