Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki sernik!Jest wilgotny i bardzo puszysty!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej pomyslów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5036
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5036
Składniki
Ucieramy miekkie maslo i dodajemy stopniowo cukier.Nastepnie dodajemy po jajku i ucieramy dalej.
Dodajemy porcjami twaróg ,dalej ucierajac wszystko na jednolita mase.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni góra/dól.
Dodajemy obie maki,starte skórki i rodzynki-rodzynki wczesniej musza byc sparzone i dobrze odsaczone!
Wszystko dobrze mieszamy do polaczenia skladników.Mase serowa wylewamy do tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.
Wkladamy do piekarnika i zmniejszamy temperatuje do 150-155 stopni.Pieczemy 1,5 godz.(zalezy od piekarnika)nastepnie wylanczamy piekarnik,nie otwieramy go i zostawiamy sernik na 1,5 godz.w srodku.
Uchylawy dzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do calkowitego wystygniecia.
Na zimny juz sernik daje polewe czekoladowa.100g deserowej czekolady rozpuszczam w kapieli wodnej z 2 lyzkami masla.Dekoracja wedlug uznania.SMACZNEGO!