Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Wielkanocny

Sernik Wielkanocny

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 79283

Łatwy i puszysty sernik na Wielkanoc od Aniołów;)

Składniki

  • Składniki na ciasto;
  • 25 dkg mąki,
  • 20 dkg margaryny,
  • 10 dkg cukru pudru,
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 cukier waniliowy,
  • Składniki na masę serową;
  • 1 i 1/2 kg sera mielonego,
  • 15 dkg margaryny,
  • 15 jajek,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 40 dkg cukru,
  • aromat migdałowy,
> 6 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać zmielony ser i budyń. Dalej ucieramy. Ubić pianę z białek i dodać do sera i delikatnie wymieszać. Składniki na ciasto zagnieść razem. Do foremki wyłożyć najpierw ciasto a później wylać masę serową.Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Piec ok.godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasia-lilo 01 kwietnia 2015 Robiłam ten sernik i potwierdzam - jest pyszny, puszysty i b.mało opadł, pierwszy raz nie wystawały mi brzegi, był równy jak z cukierni ;o) Jajek dużo ale warto na Święta zaszaleć. Polecam i nie raz skorzystam!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

btylza 15 kwietnia 2014 To nie jest zdjęcie sernika przygotowanego według tego przepisu. Jeżeli do sernika dodamy ubite na pianę białka to za mocno go napowietrzymy i dość mocno nam opadnie. Temperatura oraz czas pieczenia są przynajmniej problematyczne. Optymalna temp. pieczenia sernika powinna wynosić 150 stopni w relacji góra - dół a czas przynajmniej 1,5 godziny. Piszę przynajmniej bo powinniśmy sprawdzać cykl pieczenia.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniolywkuchni 13 kwietnia 2014 pomyłka wybaczcie zabrakło 1 mam byc 1 i 1/2 sera...przepraszam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 12 kwietnia 2014 czy aby to nie pomylka ze skladnikami serowymi???15 jaj???? !!!!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niva 12 kwietnia 2014 Ładnie wygląda ale proporcje na pół kg twarogu 15 jaj i 40 dkg cukru jak dla mnie szalone... :)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń