Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś proponuję w wersji z wiśniami pyszny dwukolorowy wiśniowo-śmietankowy sernik na zimno. Proporcje na tortownicę o średnicy 22cm...
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia; ja zawsze zapominam. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Twaróg zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówkę i sok z cytryny. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki.
Wiśnie zmiksować blenderem. Masę serową podzielić na 2 części. Białą wylać do tortownicy na ciasteczkowy spód i wstawić ponownie do lodówki. Do drugiej dodać wiśnie i jeśli potrzeba dosłodzić. Następnie na masę białą wylać wiśniową. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.