Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 987 Ocena: 12108

Dodano:

Odsłon: 8179

Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszonką. Pyszotka.

Składniki

  • Składniki na spód:
  • 15 łyżek mąki pszennej
  • 250 g margaryny rozpuszczonej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 żółtek
  • Składniki na masę serową:
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 100 g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 3 całe jajka
  • 80 g budyniu waniliowego
  • Składniki na bezę:
  • 5 białek z jajka
  • 1 szklanka cukru
  • Szczypta soli
  • Dodatkowo: •
  • Puszka brzoskwiń
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną wkładamy do woreczka i chowamy do zamrażalnika a drugą część rozwałkowujemy i wykładamy na dno tortownicy. Pieczemy 10 minut w 180°C w rozgrzanym piekarniku.

  2. 2. W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku.
    3. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie.

  3. 4. Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Masę bezową wykładamy na owoce i ścieramy na tarce o dużych oczach wcześniej schowane ciasto do zamrażalnika.
    5. Ciasto pieczemy 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C

  4. 6. Po upieczeniu chłodzimy, gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń