Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis z babcinego zeszytu sprawdzony i smaczny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96772
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1918
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5752
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96772
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1918
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5752
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę i wyrabiam. Zostawiam 3/4 ciasta a resztę chowam do lodówki.
Przygotowuję brytfannę u mnie kwadratowa i i wykładam ciasto kruche. Nabijam widelcem i piekę w piekarniku nagrzanym na 170 stopni około 15 minut tak aby ciasto lekko się zarumieniło.
Po tym czasie ciasto chłodzę.
Teraz przygotowuję Masę serową. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączę i mieszam. Zaczynam od utarcia masła z cukrem a następnie dodaję stopniowo ser i jajka. Można użyć np. aromatu waniliowego.
Masę wylewam na schłodzone ciasto kruche a następnie wykładam po całej powierzchni brzoskwinie pokrojone w paski. Na koniec wyciągam z lodówki schłodzone ciasto i ścieram na tarce o grubych oczkach rozprowadzając po całej powierzchni ciasta.
Ciasto piekę w piekarniku nagrzany na 170 stopni około 70 minut jeśli na górze będzie się zbyt mocno rumienić Można przykryć folią aluminiową.