Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis z babcinego zeszytu sprawdzony i smaczny.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 90
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 472
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 207
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 172
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 90
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 472
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 207
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 172
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę i wyrabiam. Zostawiam 3/4 ciasta a resztę chowam do lodówki.
Przygotowuję brytfannę u mnie kwadratowa i i wykładam ciasto kruche. Nabijam widelcem i piekę w piekarniku nagrzanym na 170 stopni około 15 minut tak aby ciasto lekko się zarumieniło.
Po tym czasie ciasto chłodzę.
Teraz przygotowuję Masę serową. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączę i mieszam. Zaczynam od utarcia masła z cukrem a następnie dodaję stopniowo ser i jajka. Można użyć np. aromatu waniliowego.
Masę wylewam na schłodzone ciasto kruche a następnie wykładam po całej powierzchni brzoskwinie pokrojone w paski. Na koniec wyciągam z lodówki schłodzone ciasto i ścieram na tarce o grubych oczkach rozprowadzając po całej powierzchni ciasta.
Ciasto piekę w piekarniku nagrzany na 170 stopni około 70 minut jeśli na górze będzie się zbyt mocno rumienić Można przykryć folią aluminiową.