Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis z babcinego zeszytu sprawdzony i smaczny.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 312
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2965
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 650
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 312
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2965
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 650
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę i wyrabiam. Zostawiam 3/4 ciasta a resztę chowam do lodówki.
Przygotowuję brytfannę u mnie kwadratowa i i wykładam ciasto kruche. Nabijam widelcem i piekę w piekarniku nagrzanym na 170 stopni około 15 minut tak aby ciasto lekko się zarumieniło.
Po tym czasie ciasto chłodzę.
Teraz przygotowuję Masę serową. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączę i mieszam. Zaczynam od utarcia masła z cukrem a następnie dodaję stopniowo ser i jajka. Można użyć np. aromatu waniliowego.
Masę wylewam na schłodzone ciasto kruche a następnie wykładam po całej powierzchni brzoskwinie pokrojone w paski. Na koniec wyciągam z lodówki schłodzone ciasto i ścieram na tarce o grubych oczkach rozprowadzając po całej powierzchni ciasta.
Ciasto piekę w piekarniku nagrzany na 170 stopni około 70 minut jeśli na górze będzie się zbyt mocno rumienić Można przykryć folią aluminiową.