Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto, a przy tym łatwe w wykonaniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Obie masy łączymy , dodajemy mąkę z proszkiem, dosypujemy kakao. Ciasto wylać na blachę (25x37) wyłożoną papierem. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić i dodać do masy serowej. Dodać namoczoną wcześniej i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Biszkopt nasączyć wg uznania( u mnie była woda z alkoholem), posmarować dość grubo dżemem. Połowę masy serowej wylać na ciasto, ułożyć delicje i na to wylać pozostały ser.
Ciasto posypać czekoladą lub jak zastygnie polać polewą. Smacznego !!!