Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w przygotowaniu serniczek. Spód z ciasteczek OREO środek puszysty kremowy a góra polana dwiema polewami mleczną i deserową. Polecam
tortownica o średnicy 26 cm, mikser, łyżka silikonowa, łyżka drewniana, miska, garnek,
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6366
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 863
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1620
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6366
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 863
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1620
Składniki
Ciasteczka OREO rozdzielamy , masę odkładamy na miseczkę lub talerzyk , a ciastka przekładamy do woreczka foliowego i wałkiem rozdrabniamy na miał. Wsypujemy do miski , dodajemy roztopione ale wystudzone masło i dokładnie zagniatamy do połączenia. Spód tortownicy o średnicy 26 cm. wykładamy masą z ciastek i dobrze ugniatamy. Wkładamy do lodówki na kilka minut. W między czasie przygotowujemy masę serową; Żółtka oddzielamy od białek , następnie miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, cały czas miksując dodajemy śmietanę oraz proszek budyniowy. Na koniec porcjami dodajemy twaróg. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i już nie miksując drewnianą łyżką łączymy z masę serową. Po połączeniu masę przekładamy na przygotowany spód z ciastek , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika około 20 - 30 minut, wyjmujemy, górę polewamy rozpuszczonymi w gorącej wodzie gotowymi polewami, robiąc esy floresy lub polewając na przemian raz jedną ,raz druga polewą. Odkładamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego
Sernik po upieczeniu gotowy do spożycia.