Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny serniczek na przyjęcie urodzinowe i nie tylko. Przepis jest wypróbowany i zawsze się udaje.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Wykonanie: Ciasto: Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, 0,5 szklanki białego cukru, dodajemy 2 jaja, żółtko i miękką margarynę ze smalcem. Ugniatamy ciasto i rozprowadzamy na blasze (wyłożoną pergaminem). Masa serowa: Ser mielimy, dodajemy 2 jaja, żółtko, budyń sypki, aromat i szklankę cukru. Miksujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Ser przekładamy na ciasto, następnie układamy pokrojone gruszki i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto odstawiamy do ostudzenia. W między czasie przygotowujemy galaretkę i lekko tężejącą zalewamy gruszki na cieście. Ciasto chłodzimy w lodówce.