Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według mego przepisu. Smakuje wybornie.
Wykonanie spodu do tortownicy:
Ciasteczka zmielić w malakserze i dokładnie wymieszać z lekko roztopionym i ostudzonym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasteczka, lekko je ubijając, po czym wstawić do lodówki.
Przygotowanie gruszek:
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, skropić dobrym alkoholem i cytryną, po czym odstawić na godzinę.
Wykonanie sera.
Ser ubijać mikserem z cukrem pudrem i waniliowym, dodać miód i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody jedną galaretkę i żelatynę po czym zmiksować na większych obrotach. Śmietanę ubić na puszysto, dodać do sera, lekko wymieszać łyżką, przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki. Dwie galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. W między czasie gdy ser lekko stężeje, powkładać przygotowane gruszki i zalać chłodną galaretką i wstawić ponownie do lodówki. Tak przygotowany sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. SMACZNEGO.
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 34
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 34
Składniki
Wykonanie spodu do tortownicy: Ciasteczka zmielić w malakserze i dokładnie wymieszać z lekko roztopionym i ostudzonym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasteczka, lekko je ubijając, po czym wstawić do lodówki. Przygotowanie gruszek: Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, skropić dobrym alkoholem i cytryną, po czym odstawić na godzinę. Wykonanie sera. Ser ubijać mikserem z cukrem pudrem i waniliowym, dodać miód i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody jedną galaretkę i żelatynę po czym zmiksować na większych obrotach. Śmietanę ubić na puszysto, dodać do sera, lekko wymieszać łyżką, przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki. Dwie galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. W między czasie gdy ser lekko stężeje, powkładać przygotowane gruszki i zalać chłodną galaretką i wstawić ponownie do lodówki. Tak przygotowany sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 49
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 149