Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z jeżynami jest rewelacyjny i łatwy do przygotowania. Podczas upalnych dni nie musimy nagrzewać piekarnika.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12529
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4106
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42965
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 497
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 437
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12529
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4106
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42965
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 497
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 437
Składniki
Jeżyny umyć, osączyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Galaretkę z owoców leśnych + 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, przestudzić. Pozostałą żelatynę wymieszać w 100 ml zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać.
Biszkopty pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm, schłodzić.
Ser biały przemielić w maszynce 3 razy lub włożyć do malaksera i zmiksować z cukrem pudrem. Dodać śmietanę i delikatnie zmiksować, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać przecier z jeżyn i płynną galaretkę, dokładnie połączyć,( w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem).
Wylać na schłodzony spód w tortownicy, odłożyć do stężenia. Drugą część sera zmiksować z cukrem waniliowym i płynną żelatyną. Wylać na ser z jeżynami, włożyć do lodówki dokładnie schłodzić.