Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z jeżynami jest rewelacyjny i łatwy do przygotowania. Podczas upalnych dni nie musimy nagrzewać piekarnika.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1777
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17888
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1777
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17888
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Jeżyny umyć, osączyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Galaretkę z owoców leśnych + 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, przestudzić. Pozostałą żelatynę wymieszać w 100 ml zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać.
Biszkopty pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm, schłodzić.
Ser biały przemielić w maszynce 3 razy lub włożyć do malaksera i zmiksować z cukrem pudrem. Dodać śmietanę i delikatnie zmiksować, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać przecier z jeżyn i płynną galaretkę, dokładnie połączyć,( w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem).
Wylać na schłodzony spód w tortownicy, odłożyć do stężenia. Drugą część sera zmiksować z cukrem waniliowym i płynną żelatyną. Wylać na ser z jeżynami, włożyć do lodówki dokładnie schłodzić.