Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bardzo smaczne choć muszę przyznać ze w tym samym dniu kiedy przestygło, ukroiłam, spróbowałam i tak średnio byłam z niego zadowolona, ale na drugi dzień smakowało rewelacyjnie; także jak najbardziej polecam...
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2927
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2421
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6740
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2927
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2421
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6740
Składniki
ciasto: ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wylepiamy nim posmarowaną margaryna i oprószoną np manną blachę (25x35cm) Można podpiec 10-15 minut.
masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
Masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.