Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownicę 16cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane ciasteczka kakaowej. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu przygotowujemy mus. W rondelku zagotowujemy porzeczki. Dodajemy rozpuszczona żelatynę i łączymy z zblendowanymi owocami. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Tortownicę 16cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane ciasteczka kakaowej. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu przygotowujemy mus. W rondelku zagotowujemy porzeczki. Dodajemy rozpuszczona żelatynę i łączymy z zblendowanymi owocami. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!