Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest z dodatkiem karmelizowanych bananów, więc i smak sernika jest bananowy, a byłby bardziej, gdyby część bananów zmiksować i wymieszać z masą serową.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Herbatniki kruszę za pomocą blendera. Masło rozpuszczam, studzę i mieszam z pokruszonymi ciastkami. Wykładam na spód tortownicy o śr 24 cm, ugniatam dłonią i odstawiam. Twaróg miksuję dodając szklankę cukru. Za pomocą łopatki zdejmuję twaróg ze ścianek naczynia by cały ładnie został roztarty na gładką i jednolitą masę. Ucierając dodaję po łyżce jogurt i mąkę. Wbijam po jednym jajku cały czas miksując. Masło i pozostały cukier rozpuszczam na patelni, wrzucam obrane banany i podsmażam przez kilka minut, aż lekko się zrumienią. Obracam na drugą stronę, obsmażam i wykładam na kruchy spód. Przykrywam masą serową, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na 1 h 20 min-1 h 30 min