Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na biszkopcie, dosłownie rozpływa się w ustach. Biszkopt jest mięciutki i wilgotny. Ogólnie ten sernik jest szybszy i prostszy w wykonaniu, niż sernik na cieście kruchym, a smakuje rewelacyjnie.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 714
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 714
Składniki
Przygotować biszkopt. Jajka ubić z cukrem, na puszystą masę. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku, nagrzanym do 170 stopni, około 20 minut.
Upieczony biszkopt, zostawiamy do wystudzenia. W tym czasie, przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać, stopniowo żółtka. Cały czas ucierać. Wsypać budyń i kaszę manną, a następnie porcjami dodawać ser, cały czas miksując. Kiedy masa będzie jednolita, dodać ubitą pianę z białek. Wymieszać łyżką. Gotową masę serową, wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Piec w temperaturze 160 stopni, około godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Następnie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, jeszcze na godzinę lub dwie. Kiedy piekę sernik wieczorem, to zostawiam go w piekarniku na całą noc, bez uchylania drzwiczek.