Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na biszkopcie, dosłownie rozpływa się w ustach. Biszkopt jest mięciutki i wilgotny. Ogólnie ten sernik jest szybszy i prostszy w wykonaniu, niż sernik na cieście kruchym, a smakuje rewelacyjnie.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 45
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 50
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 45
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 50
Składniki
Przygotować biszkopt. Jajka ubić z cukrem, na puszystą masę. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku, nagrzanym do 170 stopni, około 20 minut.
Upieczony biszkopt, zostawiamy do wystudzenia. W tym czasie, przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać, stopniowo żółtka. Cały czas ucierać. Wsypać budyń i kaszę manną, a następnie porcjami dodawać ser, cały czas miksując. Kiedy masa będzie jednolita, dodać ubitą pianę z białek. Wymieszać łyżką. Gotową masę serową, wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Piec w temperaturze 160 stopni, około godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Następnie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, jeszcze na godzinę lub dwie. Kiedy piekę sernik wieczorem, to zostawiam go w piekarniku na całą noc, bez uchylania drzwiczek.