Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i smaczny serniczek na szczególną okazję.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10432
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4347
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423782
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10432
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4347
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423782
Składniki
Wykonanie masy serowej: Ser zmielić dwa razy, następnie utrzeć z 1 szklanką cukru i jajami, dodać resztę składników, a na koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać.
Wykonanie placka: Margarynę posiekać z mąką, żółtkami, następnie połączyć z resztą składników i zarobić ciasto. Na stolnicy posypanej mąką, rozwałkować ciasto i przenieść na wałku do przygotowanej formy.
Na cieście rozłożyć kupkami mak z bakaliami.
Na nim następnie wyłożyć przygotowaną masę serową.
Placek wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do zrumienienia około 40 minut.
Pod koniec pieczenia wyłożyć na placek ubitą na sztywno pianę z 8 białek, 1 szklanką cukru i dopiec około 15 minut.