Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach pyszny sernik. W moim domu posmakował każdemu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10437
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423805
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10437
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423805
Składniki
Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić.
Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Budyń ugotować z 2 szklankami mleka. Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć z margaryną. Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem.
Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.