Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z mlekiem skondensowanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 1529

Dodano:

Odsłon: 2785

Znowu coś, do czego skusił mnie internet :) Sernik z mlekiem skondensowanym. Na grupach kulinarnych, było go pełno, więc pomyślałam, że i ja wypróbuję. Powiem Wam, że jestem zadowolona. Sernik jest smaczny, a co najważniejsze, bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi, nawet osoby, które nigdy nie robiły sernika. W oryginalnym przepisie, sernik zrobiony jest tylko na budynkach, ale ja bałam się, że będzie za rzadki i dodałam dodatkowo mąkę ziemniaczaną.

Składniki

  • 1 kg. sera na sernik
  • 5 jajek
  • 2 budynie śmietankowe, lub waniliowe
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z mlekiem skondensowanym

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć ser, dodać żółtka, mąkę i budynie.
    Zmiksować. Wlać mleko skondensowane.
    Ponownie zmiksować do połączenia składników.
    Osobno ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką.
    Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę
    do 150 stopni i piec jeszcze 40 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić
    w nim sernik do wystudzenia. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń