Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu sernik z rosą.
Przygotowanie ciasta
Z podanych składników zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Wykładamy formę (25x35cm) ciastem i pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotowanie masy serowej
Twaróg, cukier i roztrzepane jajka razem połączyć na koniec dodać budynie, mleko i olej. Tak przygotowaną masę wylać na podpieczony spód i piec ok 45 minut.
Białka ubić na sztywną piane na koniec dodać małymi porcjami 220 g drobnego cukru.
Na upieczoną warstwę serową wyłożyć ubite białka, dokładnie wyrównać i piec jeszcze ok 15 minut w temperaturze 150 stopni. Po tym czasie piana się lekko zetnie, nie należy jednak wysuszać tak jak bezę. Poczekać do całkowitego wystudzenia, w czasie studzenia pojawia się kropelki rosy (skarmelizowany cukier).
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10567
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 406
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 132
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10567
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 406
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 132
Składniki
Przygotowanie ciasta Z podanych składników zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Wykładamy formę (25x35cm) ciastem i pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotowanie masy serowej Twaróg, cukier i roztrzepane jajka razem połączyć na koniec dodać budynie, mleko i olej. Tak przygotowaną masę wylać na podpieczony spód i piec ok 45 minut. Białka ubić na sztywną piane na koniec dodać małymi porcjami 220 g drobnego cukru.
Na upieczoną warstwę serową wyłożyć ubite białka, dokładnie wyrównać i piec jeszcze ok 15 minut w temperaturze 150 stopni. Po tym czasie piana się lekko zetnie, nie należy jednak wysuszać tak jak bezę. Poczekać do całkowitego wystudzenia, w czasie studzenia pojawia się kropelki rosy (skarmelizowany cukier).
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 125
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 48