Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Składniki
Ze wszystkich podanych składników za26gnieść ciasto i wyłożyć nim blaszkę 26 x 30 cm. Podpiec 10 - 15 min. w temperaturze 200 st. C
W mleku rozpuścić cukier. Dodać ser, olej, jajka, żółtka, budyń i kilka kropel aromatu cytrynowego - zmiksować na jednolitą masę. Następnie wylać na podpieczone ciasto (masa serowa będzie bardzo rzadka). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec 50 min. Wyjąć.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Nałożyć na sernik i piec w temperaturze 150 st. C jeszcze przez ca 20 minut aż piana z białek się zezłoci. Rosa pojawiać się będzie stopniowo po wystudzeniu sernika.
Rada: białka nie powinny być zbyt zimne.
SMACZNEGO Na święta ulepszyłam ten przepis układając na podpieczonym kruchym cieście kawałki brzoskwiń. Na to wylałam delikatnie masę serową. Dalej jak w przepisie wyżej. Wyśmienite! Polecam gorąco!