Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sernik, który pięknie wygląda i równie dobrze smakuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Szpinak rozdrobnić w blenderze. Przygotować 4 jajka. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z 16 dag cukru na puszystą pianę. Żółtka ubić oddzielnie i połączyć z pianą z białek. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozdrobniony szpinak. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Blachę o wymiarach 24x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotowane ciasto wylać do blachy i włożyć do piekarnika. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Przygotować 5 jajek. Z 4 oddzielić żółtka od białek. 4 żółtka oraz 1 jajko całe utrzeć z 16 dag cukru na puszystą pianę. Dodawać stopniowo 1 kg sera, a następnie budyń. Wlać śmietankę, dodać serki homogenizowane, wszystko dokładanie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, używając tylko górnej grzałki. Na upieczone wcześniej ciasto szpinakowe wyłożyć masę serową. Piec 45 minut.
Ubić białka z 8 dag cukru. Wyłożyć na sernik i piec jeszcze około 10 minut.