Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sernik, który pięknie wygląda i równie dobrze smakuje.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1212
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1212
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Szpinak rozdrobnić w blenderze. Przygotować 4 jajka. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z 16 dag cukru na puszystą pianę. Żółtka ubić oddzielnie i połączyć z pianą z białek. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozdrobniony szpinak. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Blachę o wymiarach 24x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotowane ciasto wylać do blachy i włożyć do piekarnika. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Przygotować 5 jajek. Z 4 oddzielić żółtka od białek. 4 żółtka oraz 1 jajko całe utrzeć z 16 dag cukru na puszystą pianę. Dodawać stopniowo 1 kg sera, a następnie budyń. Wlać śmietankę, dodać serki homogenizowane, wszystko dokładanie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, używając tylko górnej grzałki. Na upieczone wcześniej ciasto szpinakowe wyłożyć masę serową. Piec 45 minut.
Ubić białka z 8 dag cukru. Wyłożyć na sernik i piec jeszcze około 10 minut.