Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik trochę inny niż wszystkie bo z dodatkiem serka wiejskiego, ale bardzo smaczny
Ciastka pokruszyć blenderem lub rozgnieść wałkiem. Dodać roztopione masło, cynamon i wymieszać. Masą wyłożyć dno i boki tortownicy o średnicy 24cm. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Serek wiejski zmiksować blenderem na gładka masę. Połączyć z serkiem śmietankowym, dodać cukier i skórkę z cytryny. Zmiksować. Wbijać po kolei jajka, dalej miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i kwaśną śmietanę. Dokładnie wymieszać. Wylać na schłodzony spód (masa jest rzadka, ale taka ma być).
Piec przez 1 godzinę 15 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 160°C. Nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Sernik powinien być sprężysty i ścięty od góry, patyczek może pozostać mokry. Sernik przykryłam folią od góry, wtedy sernik pozostanie biały na wierzchu.
Gdy wystygnie wkładamy go do lodówki na 3 godziny a najlepiej na noc
Przepis na lekką, wiosenną sałatkę z moim ulubionym serkiem wiejskim, który ś...
Odsłon: 6629
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4126
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 67
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 81
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1492
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4126
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 67
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 81
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1492
Składniki
Ciastka pokruszyć blenderem lub rozgnieść wałkiem. Dodać roztopione masło, cynamon i wymieszać. Masą wyłożyć dno i boki tortownicy o średnicy 24cm. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Serek wiejski zmiksować blenderem na gładka masę. Połączyć z serkiem śmietankowym, dodać cukier i skórkę z cytryny. Zmiksować. Wbijać po kolei jajka, dalej miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i kwaśną śmietanę. Dokładnie wymieszać. Wylać na schłodzony spód (masa jest rzadka, ale taka ma być).
Piec przez 1 godzinę 15 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 160°C. Nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Sernik powinien być sprężysty i ścięty od góry, patyczek może pozostać mokry. Sernik przykryłam folią od góry, wtedy sernik pozostanie biały na wierzchu.
Gdy wystygnie wkładamy go do lodówki na 3 godziny a najlepiej na noc
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 81
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 42