Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie nigdy nie byłem fanem serników, do momentu kiedy dostałem w swoje ręce przepis na puszysty sernik z serem z wiaderka. Od tamtej pory, przynajmniej raz w miesiącu popełniam go. Tym razem korzystając z sezonu truskawkowego, postanowiłem trochę go odpicować, taki Pimp my cheesecake. No i co ja mam powiedzieć...było, ni ma. Ostatnie kawałki będą na jutrzejsze śniadanie. Arek Gie
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 401
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 43
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 401
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 43
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń i zblendowane truskawki miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy masę serową (partiami). Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki, na wierzch układamy połówki truskawek. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.