Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie nigdy nie byłem fanem serników, do momentu kiedy dostałem w swoje ręce przepis na puszysty sernik z serem z wiaderka. Od tamtej pory, przynajmniej raz w miesiącu popełniam go. Tym razem korzystając z sezonu truskawkowego, postanowiłem trochę go odpicować, taki Pimp my cheesecake. No i co ja mam powiedzieć...było, ni ma. Ostatnie kawałki będą na jutrzejsze śniadanie. Arek Gie
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 116
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 489
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 116
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 489
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń i zblendowane truskawki miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy masę serową (partiami). Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki, na wierzch układamy połówki truskawek. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.