Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię serniki. Ten przepis znalazłam u "moje pyszności"
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 99
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 730
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3389
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 99
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 730
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3389
Składniki
SPÓD: Ciastka zmielić. Wymieszać z masłem. Otrzymaną masą wyłożyć dno tortownicy (dobrze ugnieść) o średnicy 23 cm. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić do uzyskania temperatury pokojowej.
MASA SEROWA: Ser z cukrem i ze skrobią zmiksować mikserem do uzyskania gładkiej masy. Przy nadal pracującym mikserze dodawać jajka, po jednym naraz. Następnie dodać kwaśną śmietanę i cukier wanilinowy. Zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Białą czekoladę połamać, dać do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej, rozpuszczonej, czekolady dodać 1 łyżkę śmietany kremówki, wymieszać i stopniowo dodać 1/3 gotowej masy serowej, mikserem na małych obrotach zmiksować, aż do połączenia składników. Tak samo postąpić z mleczną i gorzką czekoladą, z tym że do gorzkiej czekolady dodać 2 łyżki śmietany. Na podpieczony i ostudzony spód wlać białą warstwę, następnie łyżką bardzo ostrożnie i równomiernie nałożyć masę z mlecznej czekolady. Na samym wierzchu w taki sam sposób rozprowadzić masę z gorzkiej czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 min w 180ºC. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160ºC i piec jeszcze przez około 1 godziny – 1 godziny 15 minut. Masa serowa powinna by ścięta (sztywna wzdłuż brzegów) i lekko wilgotna w środku ciasta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Ostudzony włożyć na kilka godzin do lodówki (co najmniej 4 godziny). Gdy będzie mocno zimny zdjąć obręcz tortownicy. Na drugi dzień jest najlepszy.
Przepisy Desery
Desery
Szybka babka marmurkowa
Desery
Bananowy deser
Desery
Ciasto Zielony Raj
Desery
Mazurek Wielkanocny
Szybka babka marmurkowa
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 730
Bananowy deser
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 99