Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 90
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6860
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 262
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 200
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 477
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 90
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6860
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 262
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 200
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 477
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem połowy cukru. Twaróg, żółtka, śmietanę, pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Przełożyć do formy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1 godzinę 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę zagotować z cukrem. Gotować kilka minut, aż stanie się przeźroczysta. Wystudzić. Dodawać porcjami masło roślinne i ucierać. Sernik przyciąć do właściwego wymiaru i wierzch posmarować pomadą. Część pomady włożyć do rękawa cukierniczego i zrobić wokół ozdobny wałeczek. Z owoców kandyzowanych zrobić dekorację np. koguta. Gotowe Smacznego