Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to wspomnienie letnich dni. Jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. To gruba warstwa delikatnej, sernikowej pianki, wylanej na warstwie herbatników, a na górze – galaretka z owocami. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce. Ja użyłam wiśni z nalewki, mogą być też świeże wiśnie (bez pestek) czy wiście z kompotu.
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 71
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 169
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 651
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 71
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 169
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 651
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i zostawić do wystygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić. Tortownicę, o średnicy około 25cm, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami. Ser połączyć z cukrem pudrem i zmiksować z pierwszą galaretką na gładką masę. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Rozsypać po niej połowę wiśni – tak aby część zatonęła w masie. Sernik włożyć do lodówki, aby stężał. Na stężały sernik wyłożyć pozostałe wiśnie i całość zalać drugą galaretką – zimną, tężejącą. Ciasto wstawić do lodówki, aby zupełnie stężało.