Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to wspomnienie letnich dni. Jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. To gruba warstwa delikatnej, sernikowej pianki, wylanej na warstwie herbatników, a na górze – galaretka z owocami. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce. Ja użyłam wiśni z nalewki, mogą być też świeże wiśnie (bez pestek) czy wiście z kompotu.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1104
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5814
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1201
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1104
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5814
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1201
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i zostawić do wystygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić. Tortownicę, o średnicy około 25cm, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami. Ser połączyć z cukrem pudrem i zmiksować z pierwszą galaretką na gładką masę. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Rozsypać po niej połowę wiśni – tak aby część zatonęła w masie. Sernik włożyć do lodówki, aby stężał. Na stężały sernik wyłożyć pozostałe wiśnie i całość zalać drugą galaretką – zimną, tężejącą. Ciasto wstawić do lodówki, aby zupełnie stężało.