Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze snikersami pyszny i taki inny serniczek!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Ciasto: Najpierw z kakao, proszku do pieczenia, wody, margaryny, żółtek, cukru pudru musimy zagnieść ciasto, które dajemy do woreczka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie zimne ciasto musimy wyłożyć na foremkę, następnie nakłuwamy je widelcem i zapiekamy 12 minut w 170 stopniach. Foremka 25/36.
Ser: Przygotowujemy ser do sernika: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pianę ubitą z białek i pokrojone w cienkie kawałki snikersy. Ser musimy wyłożyć na podpieczone ciasto i całość musimy piec do godzimy w 180 stopniach w foremce 25/36.