Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze snikersami pyszny i taki inny serniczek!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7317
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7317
Składniki
Ciasto: Najpierw z kakao, proszku do pieczenia, wody, margaryny, żółtek, cukru pudru musimy zagnieść ciasto, które dajemy do woreczka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie zimne ciasto musimy wyłożyć na foremkę, następnie nakłuwamy je widelcem i zapiekamy 12 minut w 170 stopniach. Foremka 25/36.
Ser: Przygotowujemy ser do sernika: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pianę ubitą z białek i pokrojone w cienkie kawałki snikersy. Ser musimy wyłożyć na podpieczone ciasto i całość musimy piec do godzimy w 180 stopniach w foremce 25/36.