Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze snikersami pyszny i taki inny serniczek!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ciasto: Najpierw z kakao, proszku do pieczenia, wody, margaryny, żółtek, cukru pudru musimy zagnieść ciasto, które dajemy do woreczka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie zimne ciasto musimy wyłożyć na foremkę, następnie nakłuwamy je widelcem i zapiekamy 12 minut w 170 stopniach. Foremka 25/36.
Ser: Przygotowujemy ser do sernika: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pianę ubitą z białek i pokrojone w cienkie kawałki snikersy. Ser musimy wyłożyć na podpieczone ciasto i całość musimy piec do godzimy w 180 stopniach w foremce 25/36.