Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne serniczki przygotowałam według przepisu wałek. Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-syrniki,2037846,walek.html Serniki są wyjątkowe w smaku, chrupiące z zewnątrz , mięciutkie i delikatne w środku. Szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy górę oprószyć cukrem pudrem i pyszny deser gotowy. Polecam
miska, widelec, ręcznik papierowy, łyżka, patelnia,
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34
Składniki
Twarożek przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy oba cukry, sól oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy roztopione zimne masło, wsypujemy mąkę i krótko wyrabiamy masę łyżką. Blat posypać mąką , wyłożyć masę serową , uformowac wałek i podzielić na części. Z każdej części formujemy okrągłe placuszki. Na patelni rozgrzać olej , tak by serniczki były dobrze zanurzone w oleju , przynajmniej do połowy. Smażyć na małym ogniu na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu zdjąć z patelni , odsączyć na ręczniku papierowym. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Smażenie placuszków.
Gotowe placuszki do podania.