Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernikobrownie czyli mocno czekoladowy spód i rozpływająca się w ustach masa serowa a dodatkowo jeszcze maliny. Inaczej mówiąc: sernik na zakalcu :) Ale tak właśnie ma być :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22493
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22493
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Składniki
Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę i dokładnie miksujemy całość. Gotową masę czekoladową wylewamy do blaszki o wymiarach 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, ale nierównomiernie tworząc górki i dołki (masa jest gęsta więc nie będzie z tym problemu).
Masa serowa: Do miski przekładamy ser. Stopniowo dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz po jednym jajku cały czas miksując.Na koniec dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na gładką masę. Zawartość miski przelewamy na czekoladowy spód. Na wierzchu rozkładamy maliny. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Zostawiamy, najlepiej na noc, do całkowitego ostygnięcia i związania masy serowej. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)