Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bardzo efektowny deser z twarogu i świeżych lub mrożonych truskawek.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1782
Polecam, pychota.
Odsłon: 587
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1782
Polecam, pychota.
Odsłon: 587
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Miksować stopniowo dolewając żelatynę.
Masę serową przelać do szklanek. Szklanki wstawić do lodówki "pod skosem" i pozostawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i przelać do szklanek. Szklanki ustawić w lodówce "pod skosem" w drugą stronę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wlać do szklanek do pełna. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować truskawkami, borówkami oraz posiekaną czekoladą.