Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bardzo efektowny deser z twarogu i świeżych lub mrożonych truskawek.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 202
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 499
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2989
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 161
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 202
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 499
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2989
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 161
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem. Miksować stopniowo dolewając żelatynę.
Masę serową przelać do szklanek. Szklanki wstawić do lodówki "pod skosem" i pozostawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i przelać do szklanek. Szklanki ustawić w lodówce "pod skosem" w drugą stronę.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wlać do szklanek do pełna. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować truskawkami, borówkami oraz posiekaną czekoladą.