Do góry

Desery Przepis na:

Sero-mak

Sero-mak

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 405

Dodano:

Odsłon: 5684

pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

Składniki

  • 1,5 szkl maki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 15 dag margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg sera z wiaderka mielonego
  • 1 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag margaryny
  • 5 jaj osobno bialka i żółtka
  • 1 budyn waniliowy bez cukru
  • 1 puszka gotowej masy makowej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sero-mak

Przygotowanie

  1. Z maki cukru margaryny i jaj zagniesc ciasto dodac proszek do pieczenia ciasto wylorzyc na blaszke i podpiec okolo 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku

  2. 5 żółtek utrzec z cukrem dodac ser budyn i roztopiona margaryne dokladnie wymieszac

  3. na podpieczone ciasto wylorzyc mase makowa na mase ser piec 65 minut w 180 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń