Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was serdecznie w pierwszy dzień świąt, mam dla was mój własny przepis na przepyszne ciasto SEROMAKOWIEC które jest obowiązkowo z nami co rok
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1189
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1189
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Składniki
Przygotować ciasto do miski wsypać mąkę oraz resztę składników i wszystko wyrobić na jednolitą piaskową masę, przygotowane odstawić aby odpoczęło
Przygotować masę makową do miski przełożyć masę z puszki dodać wszystkie składniki i wymieszać do połączenia się w jedną całość
Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy serowej, do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę następnie dodać resztę składników i zmiksować do uzyskania jednolitej masy
Jak wszystko mamy przygotowane na dno blaszki 32/24 wyłożonej papierem wyłożyć większą część ciasta ponakłuwać go następnie masę makową i twaróg można zrobić szachownicę
Z pozostałego ciasta wyłożyć rozpłaszczone placki ciasta i wstawić do nagrzanego na 190 stopni piekarnika na dno wstawić miskę z wodą. piec 60 minut do uzyskania złotego koloru, po upieczeniu ostudzić i dowolnie udekorować