Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was serdecznie w pierwszy dzień świąt, mam dla was mój własny przepis na przepyszne ciasto SEROMAKOWIEC które jest obowiązkowo z nami co rok
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Przygotować ciasto do miski wsypać mąkę oraz resztę składników i wszystko wyrobić na jednolitą piaskową masę, przygotowane odstawić aby odpoczęło
Przygotować masę makową do miski przełożyć masę z puszki dodać wszystkie składniki i wymieszać do połączenia się w jedną całość
Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy serowej, do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę następnie dodać resztę składników i zmiksować do uzyskania jednolitej masy
Jak wszystko mamy przygotowane na dno blaszki 32/24 wyłożonej papierem wyłożyć większą część ciasta ponakłuwać go następnie masę makową i twaróg można zrobić szachownicę
Z pozostałego ciasta wyłożyć rozpłaszczone placki ciasta i wstawić do nagrzanego na 190 stopni piekarnika na dno wstawić miskę z wodą. piec 60 minut do uzyskania złotego koloru, po upieczeniu ostudzić i dowolnie udekorować