Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto nie lubi pączków serowych (oponek) Moja wersja jest nie co inna niż orginalna. Nie dość że nie jest pieczona na głębokim tłuszczu to jeszcze są z dodatkiem owoców i pieczone w piekarniku
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
        
        
                Składniki
Twaróg, jajka, cukier i aromat waniliowy wymieszać widelcem tak aby twaróg się rozdrobnił, ale żeby był wyczuwalny. Dodać mąkę i proszek do pieczenia Wszystko wymieszać i dostawić na 5 min
Ciasto będzie bardzo się lepiło do rąk dlatego najlepiej bułeczki formować w rękawiczkach gumowych i zmoczyć je delikatnie wodą lub olejem. Na każdej bułeczce połóż malinkę
Piecz przez 5 min w temperaturze 185 stopni, po tym czasie wyjąć i każdą bułeczkę posmarować mlekiem. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze ok 10-15 min w zależności od wielkości.
Po upieczeniu dobrze jeśli odpocząć 5 minut pod przykryciem (ręcznik kuchenny)
Smacznego 🫶