Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto nie lubi pączków serowych (oponek) Moja wersja jest nie co inna niż orginalna. Nie dość że nie jest pieczona na głębokim tłuszczu to jeszcze są z dodatkiem owoców i pieczone w piekarniku
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Twaróg, jajka, cukier i aromat waniliowy wymieszać widelcem tak aby twaróg się rozdrobnił, ale żeby był wyczuwalny. Dodać mąkę i proszek do pieczenia Wszystko wymieszać i dostawić na 5 min
Ciasto będzie bardzo się lepiło do rąk dlatego najlepiej bułeczki formować w rękawiczkach gumowych i zmoczyć je delikatnie wodą lub olejem. Na każdej bułeczce połóż malinkę
Piecz przez 5 min w temperaturze 185 stopni, po tym czasie wyjąć i każdą bułeczkę posmarować mlekiem. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze ok 10-15 min w zależności od wielkości.
Po upieczeniu dobrze jeśli odpocząć 5 minut pod przykryciem (ręcznik kuchenny)
Smacznego 🫶