Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto nie lubi pączków serowych (oponek) Moja wersja jest nie co inna niż orginalna. Nie dość że nie jest pieczona na głębokim tłuszczu to jeszcze są z dodatkiem owoców i pieczone w piekarniku
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13488
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13488
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Składniki
Twaróg, jajka, cukier i aromat waniliowy wymieszać widelcem tak aby twaróg się rozdrobnił, ale żeby był wyczuwalny. Dodać mąkę i proszek do pieczenia Wszystko wymieszać i dostawić na 5 min
Ciasto będzie bardzo się lepiło do rąk dlatego najlepiej bułeczki formować w rękawiczkach gumowych i zmoczyć je delikatnie wodą lub olejem. Na każdej bułeczce połóż malinkę
Piecz przez 5 min w temperaturze 185 stopni, po tym czasie wyjąć i każdą bułeczkę posmarować mlekiem. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze ok 10-15 min w zależności od wielkości.
Po upieczeniu dobrze jeśli odpocząć 5 minut pod przykryciem (ręcznik kuchenny)
Smacznego 🫶