Do góry

Desery Przepis na:

serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1880

Dodano:

Odsłon: 7062

pyszne ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem serka waniliowego.

Składniki

  • 1 gotowe ciasto francuskie 1 kostka sera białego półtłustego 3 łyżki cukru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 1 łyżeczka gęs
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser przekładamy do wysokiej, dużej miski dodajemy żółtko, śmietanę i cukry. Miksujemy blenderem lub tradycyjnym mikserem z końcówką, która ma nóż. Podczas miksowania warto zrobić dwie przerwy, żeby mikser się nie przegrzał. Miksowanie serka powinno trwać w sumie ok. 10 minut, aż do uzyskania gładkiej masy.
    Nastawiamy piekarnik na 180 st. C. Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy masą serową, zostawiając 1 cm wolnego miejsca. Zwijamy ciasto dłuższym bokiem w roladę, którą tniemy nożem w plasterki. Powstałe okrągłe ciasteczka przekładamy na blachę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia posypaną mąką. Ślimaczki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy przez ok. 112-15 minut, do zarumienienia się ciasta.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń