Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem serka waniliowego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ser przekładamy do wysokiej, dużej miski dodajemy żółtko, śmietanę i cukry. Miksujemy blenderem lub tradycyjnym mikserem z końcówką, która ma nóż. Podczas miksowania warto zrobić dwie przerwy, żeby mikser się nie przegrzał. Miksowanie serka powinno trwać w sumie ok. 10 minut, aż do uzyskania gładkiej masy. Nastawiamy piekarnik na 180 st. C. Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy masą serową, zostawiając 1 cm wolnego miejsca. Zwijamy ciasto dłuższym bokiem w roladę, którą tniemy nożem w plasterki. Powstałe okrągłe ciasteczka przekładamy na blachę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia posypaną mąką. Ślimaczki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy przez ok. 112-15 minut, do zarumienienia się ciasta. Smacznego!