Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mocno owoce serniczki w szklankach to idealna propozycja na letni deser :) Do przygotowania w maksymalnie 20 minut.
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 46
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 51
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 48
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 46
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 51
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 48
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do przestudzenia.
Maliny zblendować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Jagody zblendować. Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem i ekstraktem. Podzielić na dwie porcje. Do jednej dodać mus z malin i zmiksować, do drugiej zmiksowane jagody.
Do warstwy z malinami cienką strużką wlewać połowę żelatyny cały czas miksując. Przygotowaną masę serowo-malinową przelać do opartych (np. na formie do muffinek) szklanek. Wstawić do lodówki do stężenia. Do drugiej porcji serowo-jagodowej cienką strużką wlewać pozostałą porcję żelatyny, cały czas miksując.
Przelać do szklanek i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować owocami i bezami.